Новини“ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ВІДПОЧИНКОВО-ОЗДОРОВЧИЙ ЗАКЛАД”

“ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ

ВІДПОЧИНКОВО-ОЗДОРОВЧИЙ ЗАКЛАД”

 У Чернівцях для молоді облаштований релігійно-виховний та дозвіллєво-відпочинковий осередок у формі “Православного молодіжного відпочинково-оздоровчого закладу” з усіма необхідними умовами перебування. Метою нашої діяльності є організація відпочинку та оздоровлення молоді. 

 Цілорічний режим роботи

 “Православний молодіжний відпочинково-оздоровчий заклад” - це стаціонарний постійно діючий, спеціально організований відпочинковий комплекс із цілорічним режимом роботи. Призначений для оздоровлення, дозвілля, духовного розвитку молоді, що має визначене місце розташування, матеріально-технічну базу, кадрове й технічне забезпечення для надання послуг з оздоровлення та відпочинку молоді.

“Православний молодіжний відпочинково-оздоровчий заклад” працює в режимі постійної роботи (кожного дня без вихідних). Можна приїжджати в будь-які дні (будні чи вихідні). Залежно від можливостей і потреб відпочивальників. Тривалість перебування може бути різною – від одного до 14 днів з можливим заїздом виключно на вихідні дні, одному або з організованою групою.

Запрошується молодь віком від 14 до 20 років. Кількість осіб на одну зміну – 15.

 Територія закладу

 “Православний молодіжний відпочинково-оздоровчий заклад” розташований в тихому, спокійному місці біля лісу. Це місцина із бездоганно чистим повітрям, приємним запахом сосен і хвої… Як відомо, звуки природи сприяють позитивному впливу на здоров’я, забезпечать відповідне емоційне налаштування, а безпосередня близькість до природи гарантовано подарує незабутній відпочинок.  

У відпочинково-оздоровчому закладі створені якісні та безпечні умови перебування молоді, належні умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку, розвитку її творчих здібностей, заняттям духовно-корисною справою.

 Кадри закладу

До виховного процесу в “Православному молодіжному відпочинково-оздоровчому закладі” залучено педагогічні кадри Чернівецького православного богословського інституту. Кваліфікований персонал, вихователі та екскурсоводи – професійні педагоги, вожаті – студенти навчального закладу.

Забезпечення комфортного проживання і харчування відпочиваючих

“Православний молодіжний відпочинково-оздоровчий заклад” забезпечує комфортні умови проживання в корпусі, де розміщуються церква на честь Трьох Святителів, навчальні й спальні кімнати, бібліотека, читальний зал, кухня, їдальня, медпункт. Навчальні кімнати укомплектовані комп’ютерною технікою, яка під’єднана до глобального мережевого простору Internet.

У корпусі є загальні 4-місні номери зі зручностями на поверсі.

Доступність усіх необхідних побутових зручностей створює комфортні умови для відвідування та перебування в ньому відпочивальників (меблі, побутова техніка, постійна подача гарячої води, кухня з їдальнею). Приміщення оснащене сантехнікою, душовою, санвузлом й іншим побутовим устаткуванням.

Кімнати для проживання і затишні холи, в яких вечорами молодь збирається для спільного проведення дозвілля, або ж простого чаювання в дружній атмосфері.

У корпусі відкрита як столова, так і православне кафе для молоді. Харчування – чотири рази на день: свіжі овочі та фрукти, молочні, м’ясні та рибні страви. Тобто, відпочиваючі забезпечуються житлом і харчуванням упродовж усього перебування на відпочинку.

У ХОДІ ВІДПОЧИНКОВО-ВИХОВНИХ ПРОГРАМ

ПРОПОНУЄТЬСЯ:

1.Проведення уроків: 

◊  Святого Письма (Біблійна історія, Святе Письмо Старого Завіту, Святе Письмо Нового Завіту);

◊  Православного віровчення (Закон Божий, основи православного віровчення/катехізис, основи християнської моралі);

Православного богослужіння (літургіка, богослужбовий устав (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь, облаштування православного храму, Святі Таїнства та обряди));

◊  Історії Церкви (історія Християнської Церкви, історія Української Православної Церкви);

◊  Церковного мистецтва (музичне мистецтво, диригентство, хоровий спів, церковний спів, іконопис, художня вишивка, різьбярство);

◊  Філології (грецька, церковнослов’янська мови).

2.Залучення молоді до участі в богослужіннях

й активного духовного життя 

 Духовна частина перебування на відпочинку складається з: вечірніх та вранішніх молитов у храмі, спільних молитов перед та після трапези. У вихідні та святкові дні звершується Божественна Літургія. Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на кліросі, хлопці – прислуговувати у вівтарі.

Можливість активного долучення до роботи в тематичних гуртках, участі у конкурсах та змаганнях, спільній молитві. За бажанням, кожен може регулярно приходити до Сповіді та Причастя, вивчати колядки, духовні піснеспіви, релігійні музичні твори, ознайомлюватися з християнським віровченням або ж просто поспілкуватися зі священником на теми, які цікаві кожному зокрема, взяти участь у паломницьких поїздках та ін.

Знайомство з духовно досвідченими священниками – професорами Чернівецького православного богословського інституту. Обговорення з ними широкого кола питань, які цікавлять сучасне суспільство.

 3.Паломництва святинями Буковини

 Ознайомлення з пам’ятками духовної історії столиці Буковини – Чернівців, відвідування резиденції Буковинських митрополитів, монастирів і храмів області й самого міста, огляд старовинної архітектури австрійського та румунського періодів. 

 Ознайомлення зі святинями, архітектурою, музеями, історичними пам’ятками, навчальними закладами та культурою гостинного Буковинського краю, цікавими історичними фактами його релігійного минулого. Розповідь про видатних діячів Буковини.

 4.Екскурсійні поїздки у Карпати

Для забезпечення активного молодіжного дозвілля побудоване Подвір’я у мальовничому місці Карпат, де також створені всі необхідні умови для гірського відпочинку, подорожування навколишніми гірськими вершинами, прогулянок зеленим, чистим лісом і комфортного проживання в оточенні живої гірської природи, що сприятиме активному відновленню духовних і фізичних сил.

Це – комплекс, домінантним в якому є двоповерховий дерев’яний архітектурний ансамбль із дев’ятьма куполами. У головній будівлі архітектурного комплексу розміщено невеличкий храм Преображення Господнього, кухня, трапезна, кімнати для відпочинку, окремо облаштовані спальні кімнати та санітарні зони.

Щиросердечно запрошуємо молодь віком від 14 до 20 років скористатися чудовою нагодою активного відпочинку, відновлення духовних і фізичних сил, подорожування і комфортного проживання в оточенні живої природи, неймовірно цікавого й невимушеного спілкування у колі друзів та однодумців! 

Настоятелі православних храмів (або ж їх помічники) можуть формувати групи молоді з організованими поїздками до Чернівців.

Щоб подати заявку для відпочинку у нашому оздоровчому закладі, Вам потрібно заповнити анкету та надіслати її на електронну адресу: cpbicpbicpbi@gmail.com, або зателефонувати за вказаними нижче контактними телефонами. 

 Як доїхати?

 1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до початку вул. Краматорська.

2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнівська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.

3-й спосіб: маршрутне таксі.


За детальнішою інформацією звертатися за адресою: 

58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В (дорога до корпусу нижче будинку №1), заїзд з вул. Рибінської,

тел.: + 38 (0372) 51-53-64; + 38(050) 204-75-30, + 38(068) 533-53-30.

Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;

http://www.cpbi.info;

VKontakte: https://vk.com/id258406645;

Facebook: https://www.facebook.com/100044769255884;

Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/;

Twitter: https://twitter.com/cpbi1827.

17 квітня, 2021