НовиниПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР

ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР

ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР є осередком духовного життя для православної молоді. Де створені всі умови для діяльного налагодження зв’язків між різними релігійними молодіжними осередками країни, спільного обговорення важливих для молоді питань, досягнення практичних результатів цієї комунікації та співпраці молодих людей з різних парафій сіл і міст України.

Призначений для оздоровлення, відпочинку, духовного розвитку дітей і молоді, що має визначене місце розташування, матеріально-технічну базу, кадрове забезпечення і технології для надання послуг з оздоровлення та відпочинку.

Молодіжний центр є стаціонарним постійно діючим закладом із цілорічним режимом роботи. Працює в режимі постійної роботи. Молоді люди можуть приїжджати в будь-які дні, одному або з організованою групою.

У Молодіжному центрі відпочиваючі перебувають цілодобово, забезпечуються триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.

Настоятелі православних храмів (або ж їх помічники) можуть формувати групи молоді з регулярно організованими поїздками до Чернівців.

Основна мета в цій роботі – сформувати кращі моральні якості молодого покоління на основі православної духовності та благочестя!

Територія молодіжного центру

Стаціонарний православний млодіжний центр розташований в тихому, спокійному місці, біля лісу, в місцині з бездоганно чистим повітрям, запахом сосен і хвої. Звуки природи особливо позитивно впливають на процеси відновлення здоров’я і емоційного розвантаження молодих людей, а безпосередня близькість до природи гарантовано подарує незабутній відпочинок.

Кваліфікований персонал

Працівники призначаються з числа духовних осіб, професійних педагогів і психологів, реабілітологів. Інструкторами з фізичної культури, призначаються особи, що мають відповідний фах та практичну підготовку. Інструктор з фізкультури проводить ранкову гімнастику, оздоровчі заняття, спортивні ігри, організує спортивні змагання, турніри. У ході різноманітних програм пропонується:

Допомога молоді

Проведення соціальних і культурних заходів для дітей та молоді. Організація оздоровлення та належного молодіжного відпочинку в Карпатах. Сприяння молоді у безкоштовному здобутті вищої освіти, надання житла учням і студентам, які навчаються в Чернівцях.

Структура роботи

У Молодіжному центрі створені якісні та безпечні умови перебування дітей і молоді, належні умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку, розвитку їх творчих здібностей, занять фізичною культурою, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою, заняттям суспільно-корисною справою.

Тут створено всі умови для добровільного вибору основних напрямів і видів діяльності та дозвілля, забезпечення охорони життя і здоров’я, надання медичної допомоги, загалом, організації змістовного й активного дозвілля тощо. Програма розрахована на молодь віком від 14 років.

Хто може відпочивати у молодіжному центрі

Для оздоровлення і відпочинку, впродовж усього року, приймається молодь із усієї України.

У стаціонарному молодіжному оздоровчо-реабілітаційному центрі відпочиваючі перебувають цілодобово, забезпечуються триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.

Проживання в житловому корпусі

У житловому корпусі створені комфортні умови проживання: конференц-зал, бібліотека, кімнати для відпочинку, затишні холи, меблі, побутова техніка, доступ до мережі Інтернет, постійна подача гарячої води, душові, санітарні кімнати, кухня зі столовою. Санітарні об’єкти загального користування розташовані на кожному поверсі.

У житловому корпусі може проживати молодь, яка приїжджає на богослужіння до православних храмів і монастирів міста.

Столова

Одним із постійно затребуваних місць молодіжного центру є столова. Столова знаходиться в найбільш зручній та доступній залі і є зразком православної кухні. Для того, щоб усі гості могли підкріпити свої тілесні сили, організоване якісне харчування, що складається тільки з натуральних, екологічно чистих продуктів.

Залучення молоді до участі в богослужіннях й активного духовного життя

Духовна частина перебування на відпочинку складається з: вечірніх та вранішніх молитов у храмі, спільних молитов перед та після трапези. У вихідні та святкові дні звершується Божественна Літургія. Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на кліросі, хлопці – прислуговувати у вівтарі.

Молодь у позабогослужбовий час вивчає різні колядки, духовні піснеспіви, релігійні музичні твори. Бере участь у духовних концертних програмах у дні великих церковних свят.

Паломництва святинями Буковини

Православний молодіжний центр сприяє безпосередньому знайомству зі скарбами духовної спадщини нашого народу, зокрема, пам’ятками духовної історії столиці Буковини – Чернівців, відвідування резиденції Буковинських митрополитів, монастирів і храмів області й самого міста, огляд старовинної архітектури австрійського та румунського періодів. 

Пропонується можливість ознайомлення з великою кількістю святинь, архітектурних шедеврів рідної землі, музеями, історичними пам'ятками, навчальними закладами та культурою гостинного Буковинського краю, цікавими історичними фактами його релігійного минулого, чути живі й цікаві розповіді про видатних діячів Буковини. Екскурсійні поїздки у Карпати Екскурсії в Карпати

У Карпатах знаходиться Садиба. Садиба розташоване в місцевості, яка вважається однією з найбільш екологічно чистих місцин, у залісненій території на високогір'ї Буковинських Карпат з неперевершеним краєвидом і чудовою панорамою.

На першому поверсі головної будівлі архітектурного комлексу розміщені кухня, столова, кімнати відпочинку, санітарні об’єкти. На другому поверсі облаштовані спальні кімнати.

Брати участь в екскурсіях можуть діти і молодь з усієї України.

Екскурсоводами молодіжних груп призначаються відповідальні особи з відповідним освітним рівнем та багаторічним досвідом роботи.

Це – унікальне за красою, оздоровчими можливостями й географічним положенням місце, придатне для відпочинку як у літній, так і в зимовий час. Оскільки саме в цій гірській місцевості надзвичайно вдалим є природне розташування безлічі схилів, які ідеально підходять як для піших екскурсій влітку, так і для катання на лижах, санках, сноубордах чи сноутюбах взимку.

В ході екскурсійних програм, Ви матимете змогу:

¬ Знайомитись з молоддю інших регіонів України, налагодити товариські стосунки з однодумцями.

¬ Долучатись до активного відпочинку в мальовничих регіонах Карпат, подорожувати і комфортно проживати в оточенні живої гірської природи.

¬ Стати учасником захоплюючих мандрівок навколишніми гірськими вершинами, побувати біля водоспадів, гірських річок, порибалити на кришталево чистих водоймах із райдужною і струмковою фореллю, сходити по гриби, поласувати поживними лісовими ягодами або просто прогулятися зеленим, чистим лісом.

¬ Насолоджуватись неймовірними краєвидами гір, дихати чистим повітрям, насиченим оздоровлюючим ароматом хвої, смакувати стравами з натуральних домашніх продуктів, побувати на річці, де у природних умовах живуть рідкісні види форелі.

¬ Почути чарівний пташиний спів, побачити лісових тварин, побувати на форельному господарстві, де вирощують різноманітні селективні види цієї риби.

Пропозиція є актуальною для усіх бажаючих оздоровитися і відпочити впродовж року, молоді з усієї України!

Тож щиросердечно запрошуємо скористатися чудовою нагодою активного відпочинку, відновлення духовних і фізичних сил, подорожування і комфортного проживання в оточенні живої гірської природи, неймовірно цікавого й невимушеного спілкування у колі друзів та однодумців.

Як доїхати?

1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до початку вул. Краматорська.
2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнівська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.
3-й спосіб: маршрутне таксі. За детальнішою інформацією звертатися за адресою:

58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В, заїзд з вул. Рибінської,
тел.: + 38 (0372) 51-53-64; + 38(050) 204-75-30, + 38(068) 533-53-30.
Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;
http://www.cpbi.info; Facebook: https://www.facebook.com/1CPBI/;
Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/.

27 листопада, 2022