НовиниКУРСИ ПСАЛОМЩИКІВ, РЕГЕНТІВ ТА СПІВАКІВ (ПІВЧИХ) ЦЕРКОВНИХ ХОРІВ


КУРСИ ПСАЛОМЩИКІВ, РЕГЕНТІВ ТА СПІВАКІВ (ПІВЧИХ) ЦЕРКОВНИХ ХОРІВ
Чернівецький православний богословський інститут запрошує на навчання всіх бажаючих працювати диригентами церковних хорів і керівниками хору в недільних школах, співати в церковних хорах і на кліросі, служити в храмах псаломщиками та читцями-уставщиками.
На курсах здійснюється викладання навчальних дисциплін, які сприяють комплексному засвоєнню мистецтва церковного співу: хорознавство, сольфеджіо, регентське мистецтво, хорове диригування, церковний спів, постановка голосу, музична літургіка, основи диригування, гармонія, сольний спів, вокал, церковний спів (практикум), постановка голосу, історія церковного співу та інших.
Окрім того, ґрунтовне засвоєння церковного богослужіння уможливлюється завдяки викладанню літургіки, богослужбового уставу (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь), грецької та церковнослов’янської мов, церковного читання (в т.ч. умінь та навичок практичного застосування богослужбової літератури), релігійних музичних творів (духовних піснеспівів) та інших спеціалізованих богословських предметів.
У Чернівецькому православному богословському інституті звершуються регулярно богослужіння в храмі на честь Трьох Святителів. У цьому храмі організовано молодіжний хор.
Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на клиросі та інших церковно внормованих та чітко регламентованих богослужбових активностей.
Церковного хорового співу навчають професійні та досвідченні регенти.
Для приїжджих є можливість безкоштовної ночівлі в корпусі богословського інституту, який знаходиться на вул. Рибінській (мікрорайон «Роша»).
У корпусі створені комфортні умови проживання: кімнати для відпочинку, санвузли, ванні кімнати з душем.
Для підкріплення своїх тілесних сил у трапезній організоване безкоштовне та якісне харчування.
Після закінчення терміну навчання учасники курсів отримають диплом Чернівецького православного богословського інституту.
Заняття проводяться в суботні та недільні дні з 10:00 до 15:00 год.
Приймаються на навчання юнаки та дівчата!
ЯК ДОЇХАТИ?
1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г. Шевченка) до початку вул. Краматорська.
2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г. Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнянська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.
3-й спосіб: маршрутне таксі.
За детальнішою інформацією звертатися за адресою:
58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В,
тел.: + 38 (0372) 51-53-64; + 38050-204-75-30, + 38068-533-53-30.
Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;
 
Подобається
 
 
Коментувати
 
Поширити
15 вересня, 2022