НовиниБОГОСЛОВСЬКО-ПЕДАГОГІЧНІ КУРСИ ПЕРЕДПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАВОСЛАВНИХ ПЕДАГОГІВ

БОГОСЛОВСЬКО-ПЕДАГОГІЧНІ КУРСИ ПЕРЕДПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ПРАВОСЛАВНИХ ПЕДАГОГІВ

       

При Чернівецькому православному богословському інституті   відкриті БОГОСЛОВСЬКО-ПЕДАГОГІЧНІ КУРСИ ПЕРЕДПІДГОТОВКИ ТА ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ для  керівників і викладачів церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, навчально-виховних комплексів, духовно-просвітницьких, благодійних, культурних, паломницьких центрів, педагогічних товариств, молодіжних, спортивних братств, громадських об'єднань, паломницьких, благодійних відділів, відділів соціального служіння та взаємодії з військовослужбовцями, педагогів, які викладають предмети духовно-морального спрямування в середніх загальноосвітніх, професійних та вищих закладів освіти.

         

Метою діяльності Чернівецького православного богословського інституту є  забезпечення організації і координації навчально-виховної роботи та налагодження тісних освітніх контактів із церковними недільними школами,  іконописними школами, православними дитячими та молодіжними освітніми центрами як на єпархіальному, так і на загальноцерковному рівні.

         

Усі церковні недільні школи, іконописні школи, православні дитячі та молодіжні освітні центри які існують при православних храмах і єпархіях Української Православної Церкви, можуть співпрацювати з богословським інститутом. Це буде допомагати якіснішому й ефективнішому функціонуванню парафіяльних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, сприятиме  підвищенню освітнього рівня учнів, які навчаються в цих школах і освітніх центрах.

           

Богословський інститут видаватиме вісник “ХРИСТИЯНСЬКА ПЕДАГОГІКА ТА ОСВІТА” в якому буде висвітлюватися діяльність   церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів.

        

Ми бажаємо активізувати і стимулювати діяльності церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів,
 забеспечети якість та високий  рівень  духовної освіти в цих закладах.

 

Інститу розробив стандарт навчально-виховної діяльності, який може бути реалізований в церковних недільних школах, іконописних школах, православних дитячих і молодіжних освітніх центрах. Відповідно до цього стандарту складені учбові плани, програмами з навчально-виховної діяльності, віронавчальних дисциплін і предметів духовно-морального спрямування.

 

Богословський інститут організовує для учнів  церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів різноманітні парафіяльні, єпархіальні, загальноцерковні олімпіади, конкурси, турніри.

 

Православні храми, які немають можливості відкрити недільну школу та організувати навчання дітей та молоді, настоятелі храмів можуть пропонувати навчання в Інституті дистанційно, застосовуючи цифрові засоби комунікації та електронного навчання.

       

Чернівецький православний богословський інституту  видає дипломи молодшого бакалавра православного богословв’я учням церковних недільних шкіл, іконописних шкіл, православних дитячих і молодіжних освітніх центрів, які проходили навчання за освітньою програмою православного богослов’я, християнської етики та основ православної культури.       

 

Богословський інститут  допоможе православним педагогам які здійснюють професійну діяльність у церковних недільних школах, іконописних школах, православних дитячих і молодіжних освітніх центрах збільшити обрії власного багажу знань та досвіду практичної роботи за новими методиками і технологіями в галузі соціальної, місіонерської, катехізаторської і молодіжної роботи.

 

Після опанування програми богословсько-педагогічних курсів випускники отримають професійну кваліфікацію: “Православне богослов’я. Вчитель християнської етики, православної культури та предметів духовно-морального спрямування. Організатор культурно-освітніх та духовних заходів”.

 

 За детальнішою інформацією звертатися за адресою:

58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В,

тел: (0372) 51-53-64; + 38050-204-75-30, + 38068-533-53-30.

Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;

http://www.cpbi.info;

Facebook: https://www.facebook.com/cpbi1827;

Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/.

16 березня, 2023