НовиниСТАЦІОНАРНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ТАБІР З КРУГЛОРІЧНИМ РЕЖИМОМ РОБОТИ В ЧЕРНІВЦЯХ І КАРПАТАХ

           У Чернівцях  для православної молоді облаштований дозвіллєво-відпочинковий осередок із усіма необхідними умовами проживання.  Стаціонарний молодіжний табір з круглорічним режимом роботи є відпочинково-оздоровчим комплексом, що створений для православної молоді. Перевагою комплексу є те, що в плані оздоровлення, відпочинку та розвитку молоді в цілому він нічим не поступається світським установам такого типу, але разом із тим забезпечує правильне з точки зору християнської віри та моралі духовне виховання молоді. 

            Попри фізичного загартування, участь у тематичних гуртках, конкурсах та змаганнях, вихованці набувають досвіду спільної молитви, мають можливість регулярно приходити до сповіді та причастя, проходять основи християнської віри, мають можливість поспілкуватися зі священиком на теми, які цікаві саме їм, чи взяти участь у паломницьких поїздках.     

            Головною ціллю закладу є виховання молодого покоління на засадах православних традицій, з настановою на необхідність в усьому керуватися Заповідями Божими, з популяризацією моральних і духовних цінностей, любові до Бога, любові до ближнього, любові до створеної Богом природи. У стаціонарному молодіжному таборі відпочиваючі перебувають цілодобово в якому, поряд з оздоровчими, надаються комплекси дій, спрямованих на розвиток у молоді певних здібностей та інтересів.
            На базі стаціонарного молодіжного табору створено можливості для організації повноцінного молодіжного відпочинку. Позитивний духовний та природний мікроклімат самого середовища сприяє вихованню молодого покоління, благочесному наснаженню та оздоровленню дітей.

Для забезпечення активного молодіжного дозвілля побудоване Подвір’я  інститутуу мальовничому місці Карпат, де також створені всі необхідні умови для гірського відпочинку.

 

Матеріально-технічна база

 

            У 2017 році побудований триповерховий Гостинний корпус площею 1050 м2 за адресою вул. Краматорська, 1-В, де розміщується церква на честь Трьох Святителів, навчальні й спальні кімнати, бібліотека, читальний зал, кухня, їдальня, медпункт. Навчальні аудиторії укомплектовані комп’ютерами, об’єднаними в єдину локальну мережу, яка підключена до глобального мережевого простору Internet

            У 2018 році в Буковинських Карпатах засноване Подвір’я інституту загальною площею 300 м2. (Урочище “Далмація”, Чернівецька обл.).

Круглорічний режим роботи

 

            Молодіжний табір  є  стаціонарний постійно діючий, спеціально організований комплекс з круглорічним режимом роботи. Призначений для   оздоровлення, відпочинку, духовного розвитку молоді, а також для  оздоровлення, відпочинку  духовенства, що має визначене місце розташування, матеріально-технічну базу,  кадрове забезпечення та технології для надання послуг з оздоровлення та відпочинку  молоді.

            Засновником   стаціонарного   молодіжного табору  є Чернівецький православний богословський інститут.

            У стаціонарному   молодіжному таборі  період оздоровчої зміни становить не менш  як  21  день, протягом  якого  молодь  отримує  послуги   з оздоровлення та відпочинку, а період відпочинкової зміни становить не менш як 14 днів. Стаціонарний молодіжний табір постійно працює, кожного дня без вихідних. Можна приїзжати в будь-які будні та вихідні дні. Перебувати в таборі можна від одного до 14 днів. Дивлячись у кого яка є можливість. Приїзжати можуть приватні особи, а також групи осіб.

 

Хто може відпочивати в таборі

 

            Організовувати і направляти молодь  на відпочинок та оздоровлення можуть православні молодіжні організації: духовні навчальні заклади, православні загальноосвітні школи, навчально-вихових комплекси, недільні школи, духовно-просвітницькі, благодійні, культурні, паломницькі, християнські, дитячі центри, православні педагогічні товариства, воїнськові, молодіжні, спортивні братства, церковно-громадські об'єднання, спілки православних педагогів, молодіжно-скаутські, спортивні організації, відділи у справах молоді, поломницькі, благодійні, духовно-фізичного виховання молоді, соціального служіння, взаємодії з військовослужбовцями  парафіяльного, єпархіального, загальноцерковного рівнів.

 

 

Порядок прийому

 

            Стаціонарний   молодіжний табір   приймає на оздоровлення та відпочинок молодь від   14  до 25 років та духовних осіб і членів їх сімей. Приймання до табору молоді  здійснюється за наявності медичної довідки встановленого зразка , затвердженого МОЗ, про стан здоров’я, профілактичні щеплення та епідемічний стан. Приймання до табору дорослих відпочиваючих здійснюється при наявності документа, що посвідчує особу, як правило – паспорту.

 

Кошти табору

 

            Табір утримується за рахунок добровільних внесків, коштів пожертв приватних осіб і підприємств. Особи, що займають відповідальні посади в таборі, за власним бажанням можуть працювати безоплатно – у славу Божу. 

 

Територія табору

            Стаціонарний   молодіжний табір  розташований в тихому, спокійному місці, біля лісу. Бездоганно чисте повітря, запах сосен і хвої, звуки природи сприятливо позначаються на здоров'ї і настрої молоді, а безпосередня близькість до природи гарантовано подарує незабутній відпочинок.    Стаціонарний   молодіжний табір  організовує відпочинок у Чернівцях  і Карпатах де знаходиться Подвір’я інституту, в урочищі “Далмація” Чернівецької області.



 

Проживання в Гостинному корпусі

 

            У Гостинному корпусі є загальні 4-місні номери зі зручностями на поверсі.

            Доступність до храму (храм знаходиться в будівлі) створює комфортні умови для відвідування та перебування в ньому відпочивальників.

           У корпусі всі зручноті, меблі, побутова техніка, гаряча вода, інтернет,кухня з їдальнею. Приміщення оснащено сантехнікою , душовою, санвузлом й іншим устаткуванням є гаряча і холодна вода.Кімнати для проживання, і затишні холи, в яких вечорами молодь збираються для спільного проведення дозвілля, або просто попити ароматного чаю. Гаряча вода - подається постійно.
            Бронювати номери можуть приватні особи, а також групи осіб. Ті, хто приїжджає на власному транспорті можуть припаркувати автомобіль безпосередньо біля входу до Гостинного корпусу.

 
Трапезна

            Одним з постійно затребуваних місць відпочинково-оздоровчого комплексу є трапезна. Трапезна знаходиться в будівлі Гостинного корпусу і є зразком православної кухні. Для того, щоб всі відпочиваючі могли підкріпити свої тілесні сили, організоване якісне харчування, що складається тільки з натуральних продуктів. В будівлі Гостинного корпусу відкрита як трапезна, так і кафе, розраховані на людей з різним рівнем достатку. 

 

Структура роботи

            Важливою метою табору є виховання підростаючого покоління на церковних засадах, формування світогляду молоді на основі Заповідей Божих, духовних історичних цінностей, відродження моральних норм, що втрачені, повернення молоді до цноти та чистоти душі, бажання святості та любові до ближнього, затвердження у молодих душах любові до природи, дбайливого ставлення до оточуючого світу, відновлення кращих традицій українського народу.
            У стаціонарному   молодіжному таборі  створені безпечні умови перебування молоді, належні умови для повноцінного оздоровлення та відпочинку, розвитку її творчих здібностей, занять фізичною культурою, туризмом, природоохоронною та краєзнавчою роботою,  заняття суспільно-корисною працею, добровільний вибір видів діяльності та дозвілля,  забезпечується охорона її     життя  і  здоров'я,  надання  медичної  допомоги,   виконання  освітніх  програм,  організація   змістовного дозвілля тощо. 

 

Храм Трьох Святителів

 

Розклад богослужінь у храмі

 

         Воскресні і святкові дні:

            7.00 Літургія (храм Трьох Святителів)

            17.00 Вечірнє Богослужіння (храм Трьох Святителів)

            В недільні та святкові дні відпочиваючі відвідують богослужіння , яке звершується в храмі Трьох Святителів. Долучатися до хорового співу, читання на клиросі, хлопці – прислуговувати у вівтарі.

            Окрім того, ґрунтовне засвоєння церковного богослужіння уможливлюється завдяки викладанню богослужбового уставу (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь), церковнослов’янської мови, церковного співу, хорового диригування, церковного співу (практикуму), постановки голосу.

Кадри табору

 

            Кадрове забезпечення здійснюється  професорсько-викладацькою корпорацією інституту. Науково-педагогічні кадри є відомими спеціалістами в галузі богослов’я, мистецтвознавства та іноземних мов.  Вихователі призначаються з числа православних педагогів. Вожатими призначаються студенти ЧПБІ. Інструкторами по фізичній культурі призначаються особи, що мають зазначений фах та практичну підготовку. Інструктор по фізкультурі проводить ранкову гімнастику, заняття по фізкультурі, спортивні ігри, організує спортивні змагання, турніри.

 

Програма навчання

 

            Духовна частина перебування на відпочинку складається з: вечірніх та вранішніх молитов у храмі, спільної молитви перед та після трапези, одногодинного заняття за навчальною програмою з іконописного і музичного мистецтва, крою та шиття, різьбярства, церковного співу, хорового диригування (регентування), постановка голосу, богослужбового уставу (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь), Закону Божого, біблійної історії, основ християнського віровчення, християнського морального вчення, церковної історії, сучасної і давньої грецької мови.

 

Проведення круглих столів

 

             Тематичні круглі столи за участі молоді  та православних священиків, богословів, які займаються освітньою та науковою діяльністю проводяться з метою пропозиції й віднайдення шляхів виходу з релігійно-морального та духовного занепаду народу, відновлення його автентичних християнських релігійних традицій, розробки методів і засобів подолання особистих й суспільних проблем, покращення та зміцнення гуманістичного підґрунтя міжособистісних відносин, з'ясування особливостей християнського служіння в сучасному українському соціумі, загалом, фахового аналізу багатьох інших важливих проблем із можливістю накреслення реальних перспектив їх практичного вирішення у формі конкретних пропозицій-відповідей на суспільні запити та злободенні виклики сучасності.

 

Зустрічі з науковцями

            Зустріч і спілкування з науковцями Грецького інституту візантійської і новогрецької філології, історії та культури, які ознайомлять з історією Візантії, її культурною та духовною спадщиною. Захоплюючий наочно-інформаційний екскурс про святині та подвижників Афону, вищі навчальні заклади Греції, умови та перспективи безкоштовного навчання для українських студентів. Можливість почути та вивчати сучасну й давню грецьку мови, отримати практичні поради: зокрема, як потрапити в літній табір у Греції або ж стати учасником студентського обміну на літній період, для вивчення грецької мови в Греції.

Душпастирські діалоги

             Знайомство з духовно досвідченими священиками – професорами Чернівецького православного богословського інституту. Обговорення з ними широкого кола питань, які цікавлять сучасне суспільство; можливість отримати відповідні практичні поради, почути настанови, що допоможуть віднайти правильний шлях у житті, зрозуміти власне покликання, з’ясувати як досягти своєї життєвої мети. Iндивідуальне спілкування на важливі духовні теми дозволить кожному безпосередньо, вільно і невимушено ставити питання та отримувати на них вичерпні відповіді, розповісти про особисті життєві проблеми, відкрити свою душу і почути дієві поради щодо їх позитивного вирішення. 

Цікаві зустрічі в колі однодумців

            Знайомство з молоддю інших регіонів України, налагодження товариських стосунків з однодумцями. Прекрасна нагода заручитися надійною підтримкою і сприянням від духовних осіб, молодих людей, які завжди намагатимуться допомогти чи просто бути поруч у прикру життєву хвилину, розділити сумні й радісні моменти в житті.

Екскурсії

 

            Для забезпечення якісного відпочинку проводиться: Щденний похід лісом з одночасним заняттям по виживанню на пересічній місцевосцевості. Похід по святим місцям Чернівецької області, відвідування монастирів, храмів міста, музеїв.  Ознайомлення з пам’ятками духовної історії столиці Буковини – Чернівців, відвідування резиденції Буковинських митрополитів, монастирів і храмів області й самого міста, огляд старовинної архітектури австрійського та румунського періодів. Ознайомлення з святинями, архітектурою, музеями, історичними пам'ятками, навчальними закладами та культурою гостинного Буковинського краю, цікавими історичними фактами нашого релігійного минулого. Розповідь про видатних діячів Буковини.

Подвіря в Карпатах

            Для доброго відпочинку молоді, зміцнення здоров'я і фізичного загартування широко використовуються природнокліматичні умови комплексу', фізична культура. У Карпатах споруджене Подвір’я, для відпочинку та оздоровлення православної молоді. Це – унікальне за красою, оздоровчими можливостями й географічним положенням місце, придатне для відпочинку як у літній, так і в зимовий час. Оздоровлення та відпочинок в Подвір’ї, можливі впродовж усього року.  Подвір’я знаходиться в урочищі “Далмація” Чернівецької обл. (регіон Буковинських Карпат). 

Відпочинок у мальовничому місці Карпат 

            Чудова нагода активного відпочинку в мальовничих Карпатах, подорожування і комфортного проживання в оточенні живої гірської природи.  Цілюще гірське повітря та мальовничі лісові краєвиди створюють ідеальні умови для відпочинку. Заспокійливий гомін лісу, річок, природне середовище Карпат, загалом, сприятимуть загальному зміцненню організму, створять необхідні умови для його комплексного природного оздоровлення. 

Комплексне природне оздоровлення та зміцнення організму

            Тут можна почути чарівний пташиний спів, побачити лісових тварин, побувати на форельному господарстві з вирощування і розмноження рідкісних видів цієї риби. Гарно й незабутньо провести час на річках Сирет, Лекече, Лопушна, Чемернар,  втамовувати спрагу із цілющих джерел А все це разом – прекрасна нагода омріяного багатьма активного здорового відпочинку на свіжому гірському повітрі з походами через гірські хребти, полонини й ліси, можливість їх панорамного огляду, цікаві зустрічі з місцевими жителями, які готові щедро ділитися своїми захоплюючими розповідями про життя гуцулів, їх культуру, побут і традиції.

Мальовничі лісові краєвиди – ідеальні умови для відпочинк 

            Карпатська природа – це прекрасне поєднання гір і пейзажів узлісь, полонин та лісів, привабливе і влітку, і взимку. Завдяки вдалому розташуванню і відповідним природним кліматичним умовам сніг тут випадає рано. В цій гірській місцевості надзвичайно вдале й природне розташування безлічі схилів, які ідеально підходять для катання на лижах, санках, сноубордах чи сноутюбах. Оздоровлення та відпочинок у садибі можливі впродовж усього рок 

               СТАЦІОНАРНИЙ МОЛОДІЖНИЙ  ТАБІР З КРУГЛОРІЧНИМ РЕЖИМОМ РОБОТИ В ЧЕРНІВЦЯХ І КАРПАТАХ має на меті – сформувати кращі моральні якості на основі православної віри та християнської моралі. Для оздоровлення і відпочинку, впродовж усього року, приймається православна віруюча молодь і духовенство з усієї України. Відпочиваючі забезпечуються триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.

 

           Щиросердечно запрошуємо представників: духовних навчальних закладів, православних загальноосвітніх шкіл, навчально-виховних комплексів, недільних шкіл; духовно-просвітницьких, благодійних, культурних, паломницьких, християнських, дитячих центрів; православних педагогічних товариств, воїнських, молодіжних, спортивних, братств; церковно-громадських об'єднаннь, спілок православних педагогів, молодіжно-скаутських, спортивних організацій; відділів у справах молоді, поломницьких, благодійних, духовно-фізичного виховання молоді, соціального служіння, взаємодії з військовослужбовцями, осіб віком від 14 до 25 років скористатися чудовою нагодою активного відпочинку, відновлення духовних і фізичних сил, подорожування і комфортного проживання в оточенні живої гірської природи, неймовірно цікавого й невимушеного спілкування у колі друзів та однодумців!

 

            Просимо Ваших святих пожертв на ремонт,  розбудову та покращення умов проживання в нашому стаціонарному молодіжному таборі.

 

Розпорядок дня:

7.30 – 7.40                  Підйом, ранковий туалет.

7.40 – 8.00                  Зарядка.

8.00 – 8.10                  Умивання, прибирання ліжок.

8.10 – 8.20                  Ранкова молитва.

8.20 – 8.30                  Лінійка, оголошення.

8.30 – 9.00                  Сніданок.

9.00 – 9.40                       Урок  іконописного і музичного мистецтва, крою та шиття, різьбярства, церковного співу,

                                    хорового диригування (регентування), постановка голосу, богослужбового уставу (структури,

                                    порядку та правил звершення церковних богослужінь), Закону Божого, біблійної історії, основи    

                                    християнського  віровчення, християнського морального вчення, церковної історії, сучасної і давньої

                                    грецької мови.

9.40 – 10.00                Другий сніданок.

10.00 – 12.30              Влітку різноманітні походи через гірські хребти, полонини й ліси, їх панорамний огляд, цікаві   

                                    зустрічі з місцевими жителями. Взимку  катання на лижах, санках, сноубордах чи сноутюбах.

12.30 – 13.00             Санітарна година.

13.00 – 13.30             Обід.

13.30 – 15.30             Тиха година.

15.30 – 16.00             Полуденок.

16.00 – 19.30             Заняття у гуртках і спортивних секціях. Тематичні спортивні ігри та змагання.

                                   Підготовка до вечірних заходів.

19.30 – 20.00             Вечеря.   

20.00 – 21.30             Загальні заходи: багаття, конкурси, вікторини, концерти.

21.30 – 21.40             Лінійка,підсумки дня, оголошення.

21.40 – 21.50             Вечірні молитви.

21.50 – 22.00             Умивання, підготовка до сну.

22.00                          Відбій. Читання на ніч дитячої духовної літератури.

 

Як доїхати? 

 

       1спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до початку вул. Краматорська.

       2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнівська.   

       Звідти перейти на вулицю Краматорську.

       3 спосіб: маршрутне таксі.

 

АОКБ "ПРИВАТБАНК" МФО 305299 ЕДРПОУ 14360570, р/р 4149.6293.9417.8271 (UAH);  4731.2191.1095.6707 (EUR)  4731.2191.1112.5336  (USD).

За більш детальною інформацією звертатися за адресою:

58004, м. Чернівці, вул. Рибінська, 1В,

тел: (0372) 51-53-64; + 38050-204-75-30, + 38068-533-53-30.

Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;

http://www.cpbi.info;

Facebook: https://www.facebook.com/1CPBI/;

Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/;

Twitter: https://twitter.com/cpbi1827. 

19 листопада, 2019