НовиниПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР У ЧЕРНІВЦЯХ РЕАЛІЗОВУЄ РІЗНОМАНІТНІ МОЛОДІЖНІ ПРОГРАМИ

 

 

ПРАВОСЛАВНИЙ МОЛОДІЖНИЙ ЦЕНТР  У ЧЕРНІВЦЯХ

РЕАЛІЗОВУЄ РІЗНОМАНІТНІ МОЛОДІЖНІ ПРОГРАМИ 

 

Суботні дні:  

 

Екскурсійні тури перлинами Чернівців і Буковинських Карпат

 

 1000      Ознайомлення з пам’ятками духовної історії столиці Буковини – Чернівців, відвідування резиденції Буковинських митрополитів, монастирів і храмів області й самого міста, огляд старовинної архітектури австрійського та румунського періодів. Ознайомлення зі святинями, архітектурою, музеями, історичними пам'ятками, навчальними закладами та культурою гостинного Буковинського краю, цікавими історичними фактами його релігійного минулого. Розповідь про видатних діячів Буковини.

 

 1100     Поїздка до Свято-Преображенського Подвір’я в Карпатах. Подорожування навколишніми гірськими вершинами, прогулянка зеленим, чистим лісом і комфортне проживання в оточенні живої гірської природи, що сприятиме активному відновленню духовних і фізичних сил. До участі в поїздках запрошуються православні віруючі, учнівська і студентська молодь. Для проїзду з Чернівців до Свято-Преображенського Подвір’я і в зворотному напрямку організовано транспорт.

 

Воскресні та святкові дні:

 

Залучення молоді до участі в богослужіннях й активного парафіяльного життя 

 

0700    Літургія (храм Трьох Святителів).

1700    Вечірнє Богослужіння (храм Трьох Святителів).

                   

Прививання молоді любові до церковних богослужінь. Заохочення до регулярного відвідування уставних богослужб. Плекання та усвідомлення життєво важливої необхідності живого молитовного спілкування з Богом, через яке втамовується духовний голод і спрага, пробуджуються релігійні почуття, відроджується духовне життя.

                   

В храмі організовано молодіжний хор. Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на клиросі, хлопці – прислуговувати у вівтарі. Молодь у позабогослужбовий час вивчає різні колядки, духовні піснеспіви, релігійні музичні твори. Бере участь у духовних концертних програмах у дні великих церковних свят.

 

Допомога молоді в отриманні високоякісної освіти

 

1000     Лекційні онлайн-курси для студентів, які проводять викладачі богословського інституту. Чернівецький православний богословський інститут є вищим навчальним закладом, у якому соціально незахищена та найбільш вразлива молодь, осиротілі й малозабезпечені діти, діти-сироти і напівсироти, діти, які залишилися без батьківської опіки, із малозабезпечених, багатодітних, неповних сімей, діти з прийомних та усиновлених сімей можуть безкоштовно здобути вищу освіту.

      

Навчання на основі базової (9 класів) та повної (11 класів) загальної середньої освіти за бакалаврською і магістерською програмами за спеціальностями – “православне богослов’я”, “іконописне мистецтво”, “музичне мистецтво”, “церковна журналістика”, “комп’ютерні науки та інформаційні технології”.

 

Регулярні зустрічі православної молоді

 

1200    Проведення зустрічей молодіжних груп, обговорення напрямків молодіжної роботи, вивчення досвіду діяльності віруючої молоді, налагодження зв’язків між молоддю у православних громадах, допомога соціально вразливій молоді в отриманні освіти, організація відпочинку та оздоровлення православної молоді.


Живе спілкування у формі діалогу, обміну думками, дискусій обговорення важливих суспільних та особистих проблем, можливості надання допомоги та реальної підтримки, найрізноманітніших форм спільної харитативної (благодійно-милосердницької) діяльності та служіння ближнім.

 

Як доїхати?

1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до початку вул. Краматорська.

2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнівська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.

3-й спосіб: маршрутне таксі.


За детальнішою інформацією звертатися за адресою:

58004, м. Чернівці (мікрорайон “Роша”), вул. Краматорська, 1-В (дорога до корпусу нижче будинку №1), заїзд з вул. Рибінської;

тел: + 38 (0372) 51-53-64; + 38 (050) 204-75-30, + 38 (068) 533-53-30.

Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;

http://www.cpbi.info;

https://www.youtube.com/channel/UCMCXAZS8OwkxE7aXoQfJh2A/

VKontakte: https://vk.com/id258406645;

Facebook: https://www.facebook.com/100044769255884;

Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/;

Twitter: https://twitter.com/cpbi1827

11 жовтня, 2020