НовиниВИВЧЕННЯ ГРЕЦЬКОЇ МОВИ

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ БОГОСЛОВСЬКИЙ ІНСТИТУТ ПРОВОДИТЬ НАБІР СЛУХАЧІВ ДЛЯ ВИВЧЕННЯ ГРЕЦЬКОЇ МОВИ

 

Навчальний процес здійснюється згідно з міжнародними стандартами та вимогами щодо набуття комплексу мовних та мовленнєвих компетенцій. Заняття проводяться 2 рази на тиждень. Відповідно до шести рівнів, за якими надається сертифікат, текстуються чотири lingvo-навички: розуміння усної та письмової мови, вміння писати і розмовляти.

 

В Інституті  викладання давньогрецької і новогрецької мов здійснюють висококваліфіковані фахівці, які закінчили Афінський та Салонікійський національні університети (Греція), де отримали освіту за спеціальністю “Середньовічна та новогрецька філологія”.

 Суттєвою перевагою організації навчального процесу Інституту – можливість навчання за участю викладачів-носіїв грецької мови завдяки:

 

- удосконалення знань слухачів через індивідуальні або групові заняття з грецькими фахівцями в on-line режимі за допомогою мережі Інтернет;

 

- забезпеченню безпосереднього контакту-співпраці: розвитку, відпрацювання та закріплення мовленнєвих навичок через живе спілкування з грецькими філологами під час літніх таборів.

 

 

Ще однією перевагою Чернівецького православного богословського інституту  є мотиваційні складові навчання:

 

 - Щорічно учні та студенти, які вивчають сучасну грецьку мову, матимуть змогу вдосконалювати свої знання в межах реалізації літніх освітніх і відпочинкових програм (організації шкільних таборів) у Греції.

 

- Інститут сприятиме вступу до грецьких навчальних закладів, підтримці щодо отримання грантів для стажування за кордоном тим, хто виявить особливі успіхи в навчанні, що відкриває перспективи працевлаштування в багатьох країнах світу.

 

- Зокрема, бажаючі здобути вищу освіту в Греції отримають можливість безкоштовного навчання в державному ВНЗ і стипендіального забезпечення Державним фондом стипендій Греції.

 

Переваги отримання європейської вищої освіти у Греції:

 

- Грецький диплом є документом міжнародного зразка, що дає можливості працевлаштування за фахом у будь-якій країні Євросоюзу.

 

- Порівняно з іншими європейськими країнами, навчання в Греції, за державними програмами для іноземців, безкоштовне.

 

- Студентам із-за кордону дозволяється навчатися в будь-якому державному вузі Еллади. При цьому обирати можна з 40 інститутів та університетів з-посеред більш як 600 факультетів за будь-якими спеціальностями.

 

- Іноземцям не потрібно складати вступні іспити, в тому числі зі спеціальностей у галузі медицини та архітектури. Зарахування до вищого навчального закладу проводиться на підставі конкурсу атестатів і не вимагає безпосередньої присутності абітурієнта в Греції.

 

Після закінчення Інституту  слухачі отримуватимуть сертифікати міжнародного зразка із зазначенням рівня володіння грецькою мовою, що дає всі вищеозначені переваги при їх можливому працевлаштування чи вступі на навчання за кордоном.

 

Інститут забезпечує слухачів необхідними навчальними підручниками, довідниками, словниками і граматичними посібниками. Окрім того, слухачі матимуть можливість доступу до бібліотечного фонду, комп’ютерної техніки, всіх навчальних електронних інформаційних ресурсів Інституту, відповідного програмного забезпечення та глобальної мережі Інтернет. За необхідності, слухачі забезпечуватимуться триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.

 

 

12 квітня, 2021