НовиниБУКОВИНСЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ ПАЛОМНИЦЬКИЙ ЦЕНТР

БУКОВИНСЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ ПАЛОМНИЦЬКИЙ ЦЕНТР
Буковинський православний паломницький центр є центром духовного життя для православних віруючих Буковини та усіх регіонів України.
Де створені всі умови для діяльного налагодження зв’язків між різними православними релігійними осередками країни, спільного обговорення важливих для віруючих питань, досягнення практичних результатів цієї комунікації та співпраці віруючих людей з різних парафій сіл і міст України.
Живе спілкування у формі діалогу, обміну думками, дискусій дає можливість людям обговорювати важливі суспільні та особисті проблеми, можливості надання допомоги та реальної підтримки, найрізноманітніших форм спільної харитативної (благодійно-милосердницької) діяльності та служіння ближнім.
ДІМ ПАЛОМНИКА
Дім паломника завжди з радістю зустрічає кожного, хто приїжджає на Буковину для поклоніння великим святиням, шукає відповідей на свої духовні запити, прагне душевного та сердечного умиротворення.
Продовжуючи давню традицію гостинності Покуття, Дім паломника завжди з радістю приймає всіх православних віруючих. Гостям Буковини пропонується зупинитися в Домі паломника, який знаходиться на вул. Рибінській (мікрорайон «Роша»).
У Домі паломника створені комфортні умови для молитовних, духовно-просвітницьких та культурно-дозвіллєвих зустрічей православних віруючих: конференц-зал, бібліотека, кімнати для відпочинку, трапезна.
Проживання в Домі паломника
У Домі паломника є загальні 4-місні номери зі зручностями на поверсі.
Приїжджим до Чернівців надаються широкі можливості побачити православні святині й краще познайомитися з культурою Буковини.
До Чернівців постійно приїжджають багато православних паломників, яких приймає Дім паломника.
Доступність до храму (храм знаходиться в будівлі Паломницького центру) створює комфортні умови для відвідування та перебування в ньому відпочивальників. Відпочиваючі мають можливість відвідувати раннє і вечірнє богослужіння.
Дім паломника відокремлений від шумних міських вулиць Чернівців. Разом із трапезною він складає собою єдиний оздоровчо-відпочинковий комплекс економ-класу.
Дім паломника підтримує християнські традиції роздільного проживання відпочиваючих – один поверх для чоловіків, другий для жінок.
Зручні чисті номери, затишно озеленена та художньо оформлена оточуюча зона.
Номерний фонд складає 40 місць. Це 4-місні номери з одноярусними ліжками.
Санітарні об’єкти загального користування розташовані на кожному поверсі. Відкрито покращений двомісний номер.
Додатковими є такі послуги: організований водно-питний режим для гостей (на кожному поверсі знаходиться кулер з гарячою і холодною водою), є окрема кімната для зберігання речей, передбачена можливість виклику таксі з рецепції.
Проводиться обслуговування приватних осіб і груп комплексними сніданком й обідом в трапезній.
У 20-ти хвилинах їзди знаходяться залізничний і автобусний вокзали м.Чернівці.
У зв’язку з великою кількістю відпочивальників бронювати номери необхідно заздалегідь – за місяць-півтори до заселення.
Для резервування місць і номерів у Домі паломника просимо повідомляти необхідну інформацію за телефонами:
тел., факс: (0372) 51-53-64;
тел.: + 38 (050) 204-75-30,
+ 38 (068) 533-53-30.
Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com.
Необхідна інформація для здійснення бронювання:
- дата заселення; - дата від’їзду;
- кількість місць; - категорія місць (чоловіче - жіноче);
- П.І.Б .;
- Контактні телефони.
Адреса Дому паломника: 58004, м. Чернівці, вул. Рибінська, 1-В.
Дотримуючись православних традицій, в Домі паломника не благословляється куріння, розпивання спиртних напоїв у номерах. У кожному номері – ікона і Св. Писання.У Домі паломника можна провести невеликі конференції – від 25 до 50 осіб, семінари, тренінги.
Гість, який приїхав на власному автомобілі, після заселення в Домі паломника може отримати безкоштовне місце на автостоянці (біля Дому паломника розташовано багато безкоштовних місць для паркування).
Привітний персонал робить все, для того, щоб кожен гість почувався спокійно і захищено, міг цілком і повністю присвятити себе тому, для чого він приїхав у місто Чернівці – молитві або відпочинку. До Дому паломника можна приїхати із залізничного та автобусного вокзалів, скориставшись таксі або маршрутним автобусом (час у дорозі – близько 20 хв.).
Довідки за телефонами:
тел:
(0372) 51-53-64;
+ 38050-204-75-30,
+ 38068-533-53-30.
У Домі паломника поселяються православні віруючі, які прибувають в Чернівці для ознайомлення з визначними пам’ятками духовної історії столиці Буковини, відвідування резиденції буковинських митрополитів, монастирів і храмів області та самого міста, огляду старовинної архітектури австрійського та румунського періодів, а також для відпочинку в Карпатах.
Відпочиваючі повинні мати при собі документ, що засвідчує особу (паспорт), священнослужителі і ченці – посвідчення, яке свідчить про їх прибуття з благословення священноначалія. Зовнішній вигляд відпочивальників повинен бути узгодженим з етичними принципами, нормами благочестя православних християн.
Бронювати номери можуть приватні особи, а також групи осіб.
Ті, хто приїжджає на власному транспорті можуть припаркувати автомобіль безпосередньо біля входу Дому паломника.
Для відпочиваючих створені комфортні умови проживання:• У світлих і просторих кімнатах є меблі, зручні ліжка, шафи для одягу, стіл, стільці, холодильник, електрочайник, набір посуду для кави та чаю, настільна лампа, комплект рушників.
• Зміна постільної білизни проводиться один раз в тиждень. Є кімната для прасування. Надаються послуги з прання і прасування одягу.
У перелік послуг всіх, хто прибуває в Дім паломника, входить користування побутовою технікою і камерою зберігання.
• У всіх кімнатах є безкоштовний бездротовий доступ до Інтернету (Wi-Fi) на всій території Дому паломника та відповідна комп’ютерна техніка.
• У ванних кімнатах є пральні машини, туалет і душ. У кімнаті для прання доступні кілька пральних машин. Постійно подається гаряча і холодна вода. Є автономне опалення.
• Адміністрація Дому паломника приймає попередні заявки на бронювання місць.
Для бажаючих зупинитися в Домі паломника нагадуємо про необхідність попереднього (заздалегідь) бронювання місць за вказаним контактним телефоном, а після прибуття в готель дотримуватися встановлених правил поведінки та розпорядку дня.
ТРАПЕЗНА
Одним з постійно затребуваних місць відпочинково-оздоровчого комплексу є трапезна. Трапезна знаходиться в будівлі Дому паломника і є зразком православної кухні. У кухні надається і можливість куристування газовою плитою, мікрохвильовою піччю, умивальниками і великою кількістю складських приміщень зручно укомплектованих у різних шафах (боксах під ключ).
Хотілося б відзначити, що їжу готують тут тільки православні християни, які перед початком роботи, як і всі благочестиві люди, моляться, а під час приготування їжі читається Псалтир.
Природно, що технічний прогрес дійшов і до Паломницького центру, і тепер ці богонатхненні псалми слухають в аудіо записі, але молитва всіх струджених все одно спрямовується до Бога.
В приготуванні їжі враховується і те, що готель відвідують відпочиваючі, які хочуть причаститися Святих Христових Таїн, і тому для них в будь-який день року в меню пропонується ​​також пісна їжа.
Для людей, які страждають тими чи іншими захворюваннями, в дотриманні посту Церквою даються певні послаблення. Для них навіть в період Великого посту і в наших православних харчівнях готується риба.
За благочестивою традицією нашої Церкви кожен відпочивальник, визначившись з тим, що хоче відвідати трапезну, звершує молитву перед споживанням їжі і після неї, не забуваючи про те, що трапеза є продовженням богослужіння.
Для того, щоб всі відпочиваючі могли підкріпити свої тілесні сили, в будівлі Дому паломника відкрита як трапезна, так і кафе, розраховані на людей з різним рівнем достатку.
В меню трапезни будуть враховані всі особливості Уставу Православної Церкви – під час постів, включаючи середу і п’ятницю, в ці періоди у трапезній подаються тільки пісні страви: різноманітні супи, гарніри, овочеві салати, випічка виробництва православної пекарні.
Замовити комплексні обіди в трапезній можна за телефонами:
(0372) 51-53-64;
+ 38050-204-75-30,
+ 38068-533-53-30.
Електронна адреса:
cpbicpbicpbi@gmail.com.
ХРАМ ТРЬОХ СВЯТИТЕЛІВ
Буковинський православний паломницький центр запрошує православних вірян відвідувати святкові богослужіння, які звершуються регулярно в храмі Трьох Святителів викладачами богословського інституту в священному сані, при активній участі студентів інституту та приїжджої на богослужіння молоді.
Розклад богослужінь
Воскресні та святкові дні:
700 Літургія (храм Трьох Святителів).
1700 Вечірнє Богослужіння (храм Трьох Святителів).
В недільні та святкові дні на богослужіння, яке звершується в храмі Трьох Святителів, запрошуються православні християни.
Віруючі можуть подавати на службу поминальні записки за здоров’я та за упокій (одноразово, або на 40 днів, півроку, 1 рік, 5 років, 10 років).
• Просте молитовне поминання за здоров’я та за упокій звершується священником під час богослужіння в храмі.
• Заказне поминання (його ще називають “Заказна Літургія”), подають “На проскомидію”, яка звершується у вівтарі священнослужителями з вийманням часточки з просфори за ім’я пом’янутого з подальшим зануренням у Чесну Кров Господа нашого Ісуса Христа вкінці повної Літургії. “Заказну Літургію” віруюча людина може замовити особисто в будній день, для духовної допомоги у різних складних життєвих обставинах.
• Невсипущий Псалтир – молитовне поминання під час цілодобового читання
Псалтиря (одне ім’я згадується 1 раз на добу).
Молитовне читання Псалтиря в храмі, який замовляє людина окремо за себе, звершується кожного ранку.
Молебні та акафісти звершуються в п’ятницю за замовленням віруючих.
Приймаються сорокоусти (молитовне поминання за здоров’я та за упокій упродовж 40 днів) і поминальні записки на 12 служб.
Хоровий спів у храмі
У храмі організований молодіжний хор. Молодь має змогу активно долучатися до хорового співу, читання на клиросі, хлопці – прислуговувати у вівтарі.
Окрім того, ґрунтовне засвоєння церковного богослужіння уможливлюється завдяки викладанню богослужбового уставу (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь), церковнослов’янської мови, церковного співу, хорового диригування, церковного співу (практикуму), постановки голосу.Молодь у позабогослужбовий час вивчає різні колядки, духовні піснеспіви, релігійні музичні твори. Бере участь у духовних концертних програмах у дні великих церковних свят.
Церковного хорового співу навчають професійні та досвідченні регенти: прот. Сергій Дмитрюк, прот. Микола Мізерний, Олександр Марчук.Щиросердечно запрошуємо православних віруючих у недільні та святкові дні на богослужіння в храм Трьох Святителів.Реквізити для пожертвувань на розвиток Буковинського православного паломницького центру
АОКБ "ПРИВАТБАНК" МФО 305299 ЕДРПОУ 14360570, р/р 5363.5420.1185.8124 (UAH); 4731.2196.1272.5832 (EUR) 4731.2196.1272.4926 (USD).
Отримувач: Протоієрей Собят Георгій Григорович Призначення платежу: Благодійна допомога Буковинському православному паломницькому центрувід ... П.І.та П.
Якщо Ви бажаєте прислати пожертвування поштовим переказом, його можна переказати за наступною адресою:
КОМУ:
•Протоієрею Собят Георгію Григоровичу
•вул. Краматорська, 1-В,
• м. Чернівці, УКРАЇНА,
58004
У ХОДІ ПАЛОМНИЦЬКИХ ПРОГРАМ ПРОПОНУЄТЬСЯ :
ПАЛОМНИЦЬКІ ТУРИ ПЕРЛИНАМИ ЧЕРНІВЦІВ І БУКОВИНСЬКИХ КАРПАТ
Пропоновані програми відпочинку – це завжди захоплююче та цікаве поєднання пізнання краси Богом створеної природи, буковинського архітектурно-мистецького колориту й науки, спрямовані на розширення світоглядних обріїв, отримання нових вражень і знань, здобуття важливих духовних орієнтирів, які допоможуть досягти вагомих успіхів у діяльному, практичному житті.
ПАЛОМНИЦТВА СВЯТИНЯМИ БУКОВИНИ
Ознайомлення з пам’ятками духовної історії столиці Буковини – Чернівців, відвідування резиденції Буковинських митрополитів, монастирів і храмів області й самого міста, огляд старовинної архітектури австрійського та румунського періодів.
Ознайомлення з святинями, архітектурою, музеями, історичними пам'ятками, навчальними закладами та культурою гостинного Буковинського краю, цікавими історичними фактами нашого релігійного минулого. Розповідь про видатних діячів Буковини.
ПРОВЕДЕННЯ КРУГЛИХ СТОЛІВ
Тематичні круглі столи за участі молоді та православних священиків, богословів, які займаються освітньою та науковою діяльністю проводяться для обговорення питань, що стосуються християнського віровчення, текстуального, екзегетичного та герменевтичного аналізу Біблії, актуальних проблем сучасного богослов'я, церковно-суспільного розвитку, морального виховання молоді.
Зустрічі-обговорення проводяться з метою пропозиції й віднайдення шляхів виходу з релігійно-морального та духовного занепаду народу, відновлення його автентичних християнських релігійних традицій, розробки методів і засобів подолання особистих й суспільних проблем, покращення та зміцнення гуманістичного підґрунтя міжособистісних відносин, з'ясування особливостей християнського служіння в сучасному українському соціумі, загалом, фахового аналізу багатьох інших важливих проблем із можливістю накреслення реальних перспектив їх практичного вирішення у формі конкретних пропозицій-відповідей на суспільні запити та злободенні виклики сучасності.
ЕКСКУРС У СФЕРУ ДУХОВНОСТІ, ОСВІТИ, МОВИ Й КУЛЬТУРИ, МОЖЛИВОСТІ ВІДПОЧИНКУ В ГРЕЦІЇ
З устріч і спілкування з науковцями Грецького інституту візантійської і новогрецької філології, історії та культури, які ознайомлять з історією Візантії, її культурною та духовною спадщиною. Захоплюючий наочно-інформаційний екскурс про святині та подвижників Афону, вищі навчальні заклади Греції, умови та перспективи безкоштовного навчання для українських студентів. Можливість почути та вивчати сучасну й давню грецьку мови, отримати практичні поради: зокрема, як потрапити в літній табір у Греції або ж стати учасником студентського обміну на літній період, для вивчення грецької мови в Греції.
ДУШПАСТИРСЬКІ ДІАЛОГИ
Знайомство з духовно досвідченими священиками – професорами Чернівецького православного богословського інституту. Обговорення з ними широкого кола питань, які цікавлять сучасне суспільство; можливість отримати відповідні практичні поради, почути настанови, що допоможуть віднайти правильний шлях у житті, зрозуміти власне покликання, з’ясувати як досягти своєї життєвої мети. Iндивідуальне спілкування на важливі духовні теми дозволить кожному безпосередньо, вільно і невимушено ставити питання та отримувати на них вичерпні відповіді, розповісти про особисті життєві проблеми, відкрити свою душу і почути дієві поради щодо їх позитивного вирішення.
Живе спілкування у формі діалогу, обміну думками, дискусій дає можливість молодим людям обговорювати важливі суспільні та особисті проблеми, можливості надання допомоги та реальної підтримки, найрізноманітніших форм спільної харитативної (благодійно-милосердницької) діяльності та служіння ближнім.
ДУХОВНЕ ЖИТТЯ ПІД ЧАС ВІДПОЧИНКУ
Духовна частина перебування на відпочинку складається з: вечірніх та вранішніх молитов у храмі, спільної молитви перед та після трапези, одногодинного заняття за навчальною програмою з церковного співу, Закону Божого, біблійної історії, основ християнського віровчення, християнського морального вчення, церковної історії, сучасної і давньої грецької мови. А також інших заходів. У вихідні та святкові дні відправляються Божественна Літургія.
Молодь ознайомлюється з християнським віровченням і виховується в дусі традиційних моральних цінностей Православ’я. Навчається доброті, людяності, чуйності, плекання християнських чеснот: віри, надії, любові, терпіння, смирення, стримання, лагідності, безкорисливості, працелюбності, а також наполегливості, відповідальності, порядності, справедливості, співчутливості, вірності, благочестю, повазі, чесності й, загалом, усецілої християнської моральної чистоти.
ПАЛОМНИЦТВО ДО СВЯТО-ПРЕОБРАЖЕНСЬКОГО ПОДВІР’Я (В КАРПАТАХ)
В урочищі “Фавор” Вижницького району Чернівецької області функціонує Свято-Преображенське Подвір’я.
Це – комплекс, домінантним в якому є двоповерховий дерев’яний архітектурний ансамбль із дев’ятьма куполами. Розташований в залісненій території на високогір’ї Буковинських Карпат з неперевершеним краєвидом і чудовою панорамою розлогого зеленого оксамиту полів, узлісь із цяточками гуцульських хат, неймовірної краси оприродненої вишиванки розташованого внизу села.
Зелені барви карпатських пагорбів і, зокрема, самої гори, на якій розміщене Свято-Преображенське Подвір’я, нагадують гору Фавор, що знаходиться в Палестині.
У головній будівлі архітектурного комплексу облаштовано невеличкий храм Преображення Господнього, кухня, трапезна та кімнати для паломників.
У Свято-Преображенському Подвір’ї в Карпатах щочетверга о 1200 год соборно звершується водосвятний молебень та акафіст Святому Преображенню Господньому з додаванням прохань і молитов за зцілення душ, видужання хворих на фізичні недуги, за подорожуючих, дітей і батьків, за щасливе одруження, за бездітне подружжя, мир і спокій в сім’ї, успішну торгівлю, за людей, які опинилися у важких життєвих обставинах, за виправлення та визволення в’язнів, за відвернення ворогів і примирення, викорінення ненависті й ворожнечі, за визволення від спокус, за одержимих, для позбавлення від впливу злих духів і збереження від диявола.
Подвір’я розташоване в місцевості, яка вважається однією з найбільш екологічно чистих місцин, у залісненій території на високогір'ї Буковинських Карпат з неперевершеним краєвидом і чудовою панорамою.
Це – унікальне за красою, оздоровчими можливостями й географічним положенням місце, придатне для відпочинку як у літній, так і в зимовий час.
Оскільки саме в цій гірській місцевості надзвичайно вдалим є природне розташування безлічі схилів, які ідеально підходять як для піших екскурсій влітку, так і для катання на лижах, санках, сноубордах чи сноутюбах взимку.
Паломники матимуть змогу:
¬ Знайомитись з віруючими інших регіонів України, налагодити стосунки з однодумцями.
¬ Долучатись до активного відпочинку в мальовничих регіонах Карпат, подорожувати і комфортно проживати в оточенні живої гірської природи.
¬ Стати учасником захоплюючих мандрівок навколишніми гірськими вершинами, побувати біля водоспадів, гірських річок, порибалити на кришталево чистих водоймах із райдужною і струмковою фореллю, сходити по гриби, поласувати поживними лісовими ягодами або просто прогулятися зеленим, чистим лісом.
¬ Насолоджуватись неймовірними краєвидами гір, дихати чистим повітрям, насиченим оздоровлюючим ароматом хвої, смакувати стравами з натуральних домашніх продуктів, побувати на річці, де у природних умовах живуть рідкісні види форелі.
¬ Почути чарівний пташиний спів, побачити лісових тварин, побувати на форельному господарстві, де вирощують різноманітні селективні види цієї риби.
До участі в паломницьких поїздках запрошуються православні віруючі. Для проїзду з Чернівців до Свято-Преображенського Подвір’я і назад організовано транспорт. Паломники забезпечуються триразовим харчуванням і проживанням.
Як доїхати?
1-й спосіб: маршрутний автобус № 4, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до початку вул. Краматорська.
2-й спосіб: маршрутний автобус № 6, вул. Садова (біля парку Т.Г.Шевченка) до кінцевої зупинки вул. Заставнівська. Звідти перейти на вулицю Краматорську.
3-й спосіб: маршрутне таксі.
За більш детальною інформацією звертатися за адресою:
58004, м. Чернівці, вул. Рибінська, 1В,
тел:
(0372) 51-53-64;
+ 38050-204-75-30,
+ 38068-533-53-30.
Електронна адреса: cpbicpbicpbi@gmail.com;
http://www.cpbi.info;
Facebook: https://www.facebook.com/1CPBI/;
Instagram: https://www.instagram.com/institut1999/;
Twitter: https://twitter.com/cpbi1827.

5 грудня, 2022