НовиниЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ ОГОЛОШУЄ НАБІР УЧНІВ ДО 10-11-х КЛАСІВ (профіль навчання – мизичне мистецтво, хорове диригування та спів)

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ЛІЦЕЙ ОГОЛОШУЄ НАБІР УЧНІВ ДО 10-11-х КЛАСІВ (профіль навчання – мизичне мистецтво, хорове диригування та спів)

Заклад освіти європейського формату.

Чернівецький ліцей – заклад освіти європейського формату для навчання учнів з 10-го по 11-й класи. Заснований Чернівецьким православним богословським інститутом, найдавнішим вищим навчальним закладом Буковини. Ліцей забезпечує посилене вивчення музичного мистецтва, хорового диригування та співу.

Ліцей підпорядковується Департаменту освіти і науки Чернівецької державної обласної адміністрації та Управлінню освіти Чернівецької міської ради. Розпорядження ЧОДА(ЧОВА) про видачу ліцензії на провадження освітньої діяльності від “04” липня 2023 р. №563-р, №564-р, №565-р, №566-р.

Вивчення музичного мистецтва, хорового диригування та співу.

Ліцей забезпечує учнів усім необхідним для здобуття ними високоякісної профільної середньої освіти, ґрунтовному вивченні музичного мистецтва, хорового диригування та співу.

У Ліцеї забезпечується викладання навчальних дисциплін, які сприяють комплексному засвоєнню мистецтва співу: хорознавство, сольфеджіо, регентське мистецтво, хорове диригування, спів, постановка голосу, музична літургіка, основи диригування, гармонія, сольний спів, вокал, церковний спів (практикум), історія церковного співу та інших.

Окрім того, ґрунтовне засвоєння церковного богослужіння уможливлюється завдяки викладанню богослужбового уставу (структури, порядку та правил звершення церковних богослужінь), літургіки, богослужбової літератури, церковнослов’янської мови, духовних піснеспівів, православних музичних творів та духовно-моральних предметів.

Державний документ про освіту.

Після закінчення Ліцею, учні отримують документи державного зразка: свідоцтво про повну загальну середню освіту і диплом молодшого бакалавра зі спеціальності “Музичне мистецтво. Церковний спів. Керівник церковного хору. Вчитель музичного мистецтва. Вчитель художньої культури, етики, естетики. Вчитель, релігієзнавчих дисциплін та предметів духовно-морального спрямування”.

Хороша матеріально-технічна база.

У 2003 році спорудженний п’ятиповерховий навчальний корпус загальною площею 1053,8 м2 за адресою 58029 м. Чернівці, вул. М. Черемшини, 10-А, де налічується 12 лекційних авдиторій і 3 спеціалізовані лабораторії. Функціонують сучасно обладнані бібліотека, актовий зал, кухня, їдальня. У навчальному закладі є дві комп’ютерні авдиторії на 45 одиниць і центр новітніх інформаційних технологій з під’єднанням до мережі Інтернет. Працює власна мінідрукарня, що створює умови для забезпечення ефективного викладання навчальних дисциплін.

У 2017 році побудований триповерховий студентський гуртожиток площею 1050 м2 за адресою вул. Краматорська, 1-В, де розміщено: актовий зал, бібліотека, кухня, їдальня, сучасне обладнання навчальних кабінетів, комп’ютерні авдиторії, з доступом до Internet, спальні кімнати, санітарні об’єкти, відкритий спортивний майданчик та ін.

Невеликі групи (не більше 15 дітей).

Заняття проходять у комфортних для сприйняття інформації групах. Маленькі групи, доброзичлива атмосфера, професіоналізм учителів, інтерактивні засоби та сучасні цікаві методики навчання дозволять перетворити вивченні музичного мистецтва, хорового диригування та співу у захоплюючий процес. Наших учнів оточує домашня атмосфера і доброзичливий мікроклімат.

Учні цілодобово перебувають в Ліцеї.

На навчання зараховуються учні незалежно від місця проживання. Ліцеїсти забезпечуються триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями. Одним із постійно затребуваних і важливих локацій Ліцею є столова, яка розміщується в найбільш зручній й доступній залі та є взірцем буковинської кухні. Організоване якісне харчування, що складається тільки з натуральних та екологічно чистих продуктів.

Майбутнє випусників Ліцею.

Учні, які засвоять весь комплекс освітніх компонентів програми навчання в Ліцеї, після закінчення отримають диплом молодшого бакалавра (європейського зразка) і зараховуються на третій курс богословського інституту за спеціальністю: “Музичне мистецтво”– спеціалізації: “церковний спів”, “диригент церковного хору”.

Творчі гуртки для учнів.

На базі навчального закладу організовано хор, різноманітні творчі гуртки: 1) вивчення Біблії; 2) православної культури; 3) мистецький; 4) іноземних мов 5) комп’ютерних наук; 6) журналістики.

58004,м.Чернівці(“Роша”),вул.Рибінська,1-В,

тел.:+38(050) 204-75-30,+38(068) 533-53-30.

chernivtsilyceum@gmail.com; http://lyceum.cpbi.info;

https://t.me/chernivtsilyceum;

https://www.instagram.com/chernivtsilyceum/;

https://www.facebook.com/privatelyceum/.
3 червня, 2023