НовиниСПЕЦІАЛЬНІСТЬ: 053 – “КЛІНІЧНА ПСИХОЛОГІЯ ТА ДУШПАСТИРСТВО”

ЧЕРНІВЕЦЬКИЙ ПРАВОСЛАВНИЙ
БОГОСЛОВСЬКИЙ ІНСТИТУТ
Чернівецький православний богословський інститут запрошує на навчання за освітньою програмою: ”Християнська та клінічна психологія. Духовно-психологічна реабілітація”.
Діяльність інституту у вітчизняній освітній системі чітко регламентована статутом, затвердженим Міністерством освіти і науки України від 7 листопада 2007 року (наказ № 988) /Свідоцтво про державну реєстрацію (серія АОО № 708544 від 16 листопада 2007 року)/ та низкою необхідної установчої документації.
Зважаючи на істотне зростання потреби у професіоналах з психологічної допомоги та духовної опіки, зокрема у сферах реабілітаційної та паліативної допомоги, Чернівецький православний богословський інститут запровадив спеціальність “Клінічна психологія та душпастирство”.
Мета освітньої програми – підготовка фахівців для практичної та науково-дослідної роботи у сфері клінічної психології, з глибокими знаннями проблем психічного здоров’я та належними навичками клінічної душпастирської опіки.
Основними сферами діяльності клінічного психолога є проведення розгорнутої та поглибленої психологічної діагностики, психологічного консультування, психокорекційних та психотерапевтичних заходів спрямованих на психологічну реабілітацію, а також проведення педагогічної, судової, військової і трудової експертизи.
Клінічні психологи затребувані в медичних установах, клініках і реабілітаційних центрах. При цьому влаштуватися людина, яка здобуде цей фах може як у державні, так і в приватні установи залежно від уподобань і можливостей майбутнього працівника. Або ж організувати свою власну справу, наприклад, відкривши клініку з надання психологічної допомоги та реабілітації.
СПЕЦІАЛЬНІСТЬ:
053 – “КЛІНІЧНА ПСИХОЛОГІЯ ТА ДУШПАСТИРСТВО”
БАКАЛАВРАТ
Освітня програма: Християнська та клінічна психологія.
Ступінь вищої освіти: Бакалавр клінічної психології.
Галузь знань: Соціальні та поведінкові науки.
Спеціальність: 053 – Клінічна психологія та душпастирство. Спеціалізація: Християнська та клінічна психологія.
Професійна кваліфікація: Вчитель психологічних дисциплін і предметів духовно-морального спрямування. Психолог. Психолог-консульнтант. Капелан (медичний, військовий, пенітенціарний) (термін навчання – 4 роки).
МАГІСТРАТУРА
Освітня програма: Християнська та клінічна психологія. Духовно-психологічна реабілітація.
Ступінь вищої освіти: Магістр клінічної психології.
Галузі знань: Соціальні та поведінкові науки.
Спеціальність: 053 – Клінічна психологія та душпастирство. Спеціалізація: Християнська та клінічна психологія. Духовно-психологічна реабілітація.
Професійна кваліфікація: Викладач психологічних дисциплін і предметів духовно-морального спрямування. Психолог. Психолог-реабілітолог. Психолог-консультант. Капелан (медичний, військовий, пенітенціарний). Експерт-психолог. Науковий співробітник (термін навчання – 2 роки).
Форми навчання: денна, заочна, екстернат і дистанційна.
Прийом документів: 1 травня – 31 серпня.
За освітньою програмою: ”Християнська та клінічна психологія. Духовно-психологічна реабілітація” приймаються на навчання юнаки та дівчата на основі базової і повної загальної середньої освіти чи особи з базовою та повною вищою освітою.
Після закінчення навчання студенти отримують диплом БАКАЛАВРА/BACHELOR, МАГІСТРА/MASTER Чернівецького православного богословського інституту (європейського зразка).
Здібні до наукової діяльності можуть продовжити навчання в аспірантурі та докторантурі при інституті.
Метою богословського інституту є налагодження тісних освітніх контактів із обдарованою творчою молоддю як на регіональному, так і на загальнодержавному рівні.
Безумовно, саме в нашому навчальному закладі молоді люди отримають усі можливості для здобуття престижної освіти, стануть духовно та всебічно інтелектуально розвинутими особистостями.
Тому запрошуємо на навчання всіх бажаючих на основі здобутої загальної середньої та вищої освіти.
Навчання проводиться у навчальному корпусі площею 1050 м2 за адресою: м. Чернівці, вул. Краматорська, 1-В, де розміщується церква на честь Трьох Святителів, навчальні та спальні кімнати, бібліотека, читальний зал, кухня, їдальня, медпункт.
Навчальні авдиторії укомплектовані сучасною комп’ютерною технікою з постійним доступом до електронної бібліотечної бази Інституту і глобального мережевого простору Internet.
Студенти забезпечуються необхідною навчальною та науковою літературою (підручниками, посібниками, довідниками, словниками), а також триразовим харчуванням і житлом з усіма побутовими зручностями.
На базі навчального закладу організовано хор, різноманітні творчі гуртки.
АКАДЕМІЧНІ ТА ПРОФЕСІЙНІ ПРАВА
Академічні права. Випускники програми можуть продовжувати освіту в аспірантурі: провадити наукові дослідження та захищати дисертації з метою здобуття наукового ступеня.
Професійні права. Завдяки великим знанням, які майбутні фахівці отримують під час навчання у богословському інституті, клінічний психолог має великий вибір для трудової діяльності, і не тільки в області психології. Цей профіль дає можливість займатися приватною практикою і проводити консультування, так і знайти застосування своїм знанням у таких закладах: поліклініках при пcиxoнeвpoлoгічниx диспансерах; хоспісах; дитячих або дорослих закладах охорони здоров’я; лікувальних установах, де перебувають пацієнти з різними фізичними або психічними порушеннями; тих закладах охорони здоров’я, які спеціалізуються на роботі з пацієнтами, які страждають неврозами або іншими межовими станами; геріатричних пансіонатах; інтернатах та дитячих будинках, де знаходяться діти з різними порушеннями розвитку; реабілітаційних центрах.
Щодо майбутнього працевлаштування, то магістри психології можуть займати низку посад відповідно до Класифікатора професій України (ДК 003:2010).
Розділ 1. Законодавці, вищі державні службовці, керівники, менеджери: завідувач центральної психолого-медико- педагогічної консультації – 1229.6; начальник центру (психологічного забезпечення, соціально-трудової реабілітації дорослих, з надання соціальних послуг тощо) – 1229.7; завідувач психолого-медико-педагогічної консультації – 1229.7: головний психолог – 1232.
Розділ 2. Професіонали: консультант психолого-медико-педагогічної консультації – 2340; експерт-психолог судовий – 2429; науковий співробітник – 2445.1; практичний психолог, психолог – 2445.2.
Класифікатор капеланських послуг:
01 Загальні релігійні послуги – 011 Релігійний ритуал; 012 Релігійна просвіта; 013 Релігійне дорадництво; 014 Міжрелігійна координація;
02 Душпастирська та духовна опіка – 021 Перша духовна допомога; 022 Духовна діагностика; 023 Духовна підтримка; 024 Духовне консультування та психотерапія; 025 Духовна профілактика; 026 Духовне оздоровлення; 027 Духовна реабілітація; 028 Духовне керівництво; 029 Душпастирська супервізія;
03 Соціальні релігійні послуги – 031 Соціальна підтримка; 032 Підтримка етики; 033 Адвокація.
Детальніша інформація за адресою:
58004, м. Чернівці, вул. Краматорська, 1-В,
тел.: +38050-204-75-30, +38068-533-53-30.
Institut200@gmail.com;
 

17 березня, 2024